GS MEPPEL

Transport wordt efficiƫnter en duurzamer. Als specialist in aanhangwagens en opleggers, zetten wij ons in voor toekomstbestendig wegtransport. Met modulaire maatwerkoplossingen, verregaande service en continue innovatie, maken wij wegtransport beter en leuker. Zo blinken wij uit.

Een innovatieve onderneming die technische uitdagingen niet uit de weg gaat. Dat is GS Meppel al vanaf 1947. De door de gebroeders Sterenberg opgerichte aanhangwagen- en opleggerfabriek heeft zich vanaf het eerste uur geprofileerd als een onderneming waar vakmanschap gecombineerd wordt met moderne kwaliteit en betrokkenheid.
Een ervaren team van verkopers, constructeurs en vakkundige bouwers zorgt er elke dag voor dat er aan alle specifieke wensen van de klant voldaan wordt. Zo blinkt GS Meppel uit als aanbieder van maatwerkoplossingen.

Krachtig in maatwerk

Onze producten worden altijd afgestemd op uw specifieke behoefte. Wanneer wij onze mogelijkheden combineren met uw kennis zien wij vaak multifunctionele transportsystemen de fabriek verlaten. Zo blijven wij innoveren en onze producten en processen verbeteren.
Flexibiliteit in ontwerp en product hebben er mede voor gezorgd dat GS Meppel de laatste vijftien jaar is uitgegroeid tot een van de hoofdrolspelers in de bouw van container-, laagbouw-, uitschuifbare-, semi diepladeraanhangwagens, speciale opleggers en trucktransporters. Vrijwel alles is leverbaar volgens een bestaand concept of maatwerk dat wij samen met u ontwerpen.

Gegarandeerde kwaliteit en veiligheid

Om de hoge kwaliteitsnorm van de GS Meppel producten te waarborgen, worden deze allemaal vervaardigd onder de kwaliteitsnorm NEN EN ISO 9001. Het continu produceren onder deze strenge kwaliteitsnorm heeft er mede toe bijgedragen dat GS Meppel al vele jaren leverancier is bij diverse (semi-) overheidsbedrijven en Defensie.
Om deze kwaliteit ook voor de toekomst te waarborgen, leggen alle lassers elk jaar een lasexamen af en is GS Meppel Kenteq- en Ino-vam leerbedrijf. Hierdoor zijn wij in staat onze eigen vakmensen op te leiden. Daarnaast beschikken wij over een groot aantal RDW-erkenningen voor het verlenen van verschillende diensten.
Door onze focus op veiligheid leveren wij altijd kwalitatief hoogwaardige eindproducten. GS Meppel producten worden standaard geleverd met een TUV ladungssicherung certificaat. Dit certificaat garandeert dat de vergrendelingssystemen streng gecontroleerd zijn.

Het vroege begin

GS Meppel en haar staat van dienst begint in 1947. Een tijd van wederopbouw, van nieuw elan en van ondernemingsgeest. De gebroeders H.J. Sterenberg en J. Sterenberg starten samen met het vervaardigen van o.a. staalconstructies voor Rijkswaterstaat, stoomradiatoren, opleggers en aanhangwagens. Wat dat laatste betreft, met name aanhangwagens voor het transport van melkbussen. In die tijd van een nog zeer agrarisch georiƫnteerd Nederland was dat een product waar veel eer aan viel te behalen.

Sprongen voorwaarts

1957 was het jaar van de grote sprong voorwaarts. De jaren vijftig werden gekenmerkt door een sterk aantrekkende economie. De stijgende welvaart en internationalisering van de handel deden de vraag naar transportmiddelen verder groeien waardoor GS Meppel zich praktisch uitsluitend ging richten op de bouw van aanhangwagens en opleggers.
Gedurende de jaren zestig maakt GS Meppel de keuze om zich te specialiseren in maatwerk in plaats van serieproductie. Een goede keuze, want het bedrijf blijft groeien. In 1967 wordt er een eigen reparatie-/onderhoudsafdeling bijgebouwd. Na meerdere verbouwingen wordt het bedrijf in 1988 uitgebreid met een tweede productiehal. Dit was, zeker voor die tijd, een zeer moderne productieruimte. In deze hal werd geproduceerd met onafhankelijke bouwploegen van vakmensen die de aanhangwagen of oplegger vanaf tekening tot stralerij volledig realiseerden.

Twee locaties

Tegenwoordig produceert GS Meppel op twee locaties. Onze productiewijze maakt het mogelijk om de lasconstructie en de montagewerkzaamheden na conservering op twee verschillende locaties te doen.
De hoofdactiviteiten zoals verkoop, administratie, ontwikkeling, lasserij en service/onderhoud vinden plaats in Meppel. Nieuw getrokken materieel wordt na de conservering afgebouwd in onze vestiging in Hoogeveen. Alle montagedelen worden aangebracht en het materieel krijgt hier door het RDW en/of TuV zijn toelatingsdocumenten. Na goedkeuring wordt het materieel vanuit deze vestiging uitgeleverd.